Det lilla extra ?>

Det lilla extra

I Saltsjöbaden ligger ståtliga Villa Sjövik med en trädgård som byggts om i flera etapper. Här hänger belysningen tätt samman med trädgårdens utformning som har kommit till i nära samarbete med landskapsarkitekt Ulf Nordfell. Det är få förunnat att ha en trädgård av det här slaget och just därför vill vi dela med oss av det där lilla extra. Vi hoppas att ni blir inspirerade!

Foto: Ulf Celander

Olerup trädgård
Uteplatsens ljus är baserat på indirekt ljus från de belysta växterna. Den bakre häcken är belyst med ett jämnt, kallt ljus och häggmisplarna i förgrunden har fått ett varmtonat ljus.

 

CF032761
Det kalla ljuset på urnorna får formen och materialet att framträda tydligt samtidigt som blandningen mellan kallt och varmt ljus i bakgrunden skapar spännande kontraster.

 

CF032751

 

CF032639

CF032822
Ulf Nordfjell som har ritat denna gazebo (en paviljong som är öppen på alla sidor) till trädgården har också gjort liknande konstruktioner till andra platser i Sverige. Det finns till exempel en variant i Trädgårdsföreningen i Göteborg.
Comments are closed.