Fokus på entrén del 2 ?>

Fokus på entrén del 2

Ljuset vid entrén ska fylla flera funktioner. Till att börja med ska det se trevligt ut på håll och vägleda blicken till ytterdörren. När du öppnar dörren för dina gäster ska ljuset spridas fint på er alla utan fula skuggor i ansiktet. Ett bländande ljus eller en belysning som förvanskar är inte bra.

Om du har en lite större förstukvist kan det vara fint att belysa några föremål bredvid dörren. Med ett ljus som reflekteras på golv och väggar uppstår ett trevligt rum innan man kliver in i huset. Tänd gärna belysningen med en timer eller ljusrelä som får dig själv att känna dig välkommen när du kommer hem.

DSC_5308

Exempel 1: Från de båda spotlightsen vid sidan av entrén får vi ett vägledande ljus. Även den oanvända delen av trappan är belyst och bildar en liten möjlighetsplats. Här varierar vi med vackra växter eller andra objekt utifrån vad årstiderna erbjuder. Den tredimensionella belysningen från de båda väggarna skapar en känsla av rumslighet.

DSC_4694

Exempel 2: En vägglampa bredvid ytterdörren placeras bäst i ungefärlig ögonhöjd för att inte blända. Låt gärna ljuset spridas på både dörr och väggytor så känns platsen rymligare. 

Comments are closed.