Fokus på entrén – att välja armatur ?>

Fokus på entrén – att välja armatur

När det gäller armaturen utanför dörren bör du välja en som är både trevlig och funktionell. En armatur som har samma stil som huset ger entrén en extra dimension, men glöm inte att prova hur resultatet blir innan du monterar den.

Ljuset vid entrén ska fylla flera funktioner. Till att börja med ska det se trevligt ut på håll och vägleda blicken till ytterdörren. När du öppnar dörren för dina gäster ska ljuset spridas fint på er alla utan fula skuggor i ansiktet.  Ett bländande ljus eller en belysning som förvanskar är inte bra.

3

Exempel 1: Det är trevligt att använda armaturer som går i stil med huset, men ett vanligt fel är att man använder för stark ljuskälla eller en energisparlampa som får ljuset att bli bländande och ofunktionellt. Här är en armatur med ljuskälla som ger ett behagligt sken.

4

Exempel 2: Armaturer med ljus som riktas både uppåt och nedåt är vanliga, men många av dem kan ge märkliga skuggmönster på väggen. Här är ett gott exempel på sådan armatur som ger behagligt ljus utan konstiga skuggor. 

19

Exempel 3: En spotlight vid entrén ger ljus både på väggen och golvytan vid sidan av dörren. Med bländskydd blir den ännu mer funktionell.

8

Exempel 4: Infällda spotlights i taket ger ljus både på väggar och dörr och ett riktat ljus ner på platsen framför och vid sidan av dörren.

Comments are closed.