Fokus på entrén del 1 ?>

Fokus på entrén del 1

När du planerar din belysning är det klokt att börja med den viktigaste platsen – din entré. En trevligt belyst förstukvist ger ett gott första intryck, får dina gäster att känna sig välkomna och känns trevligt för dig själv när du kommer hem på kvällen.

Entrébelysningen kan med fördel börja långt innan du kommer fram till själva ytterdörren. Kanske finns det vackra växter att ljussätta redan vid grinden? Välj växter och träd och planera placeringen av dem samtidigt som du planerar belysningen, så har du goda möjligheter att skapa en inbjudande, genomtänkt belysning.

DSC_4676
Exempel 1: Bakom det täta buskaget har vi placerat en strålkastare på vardera sida av grinden. Det kalla ljuset i trädkronorna bildar en portal i kontrast till det varma ljuset från entrébelysningen. Strålkastarna är monterade på betongplattor för att stå stadigt och för att vara svårare att stjäla.

DSC_4827

Exempel 2: På framsidan har vi valt en lågmäld belysning som är utformad för att vägleda blicken fram till entrén. Tre strålkastare försedda med linser ramar in växtligheten genom att belysa grusytan mellan växterna i raka linjer. Bortom växterna finns en mur som lyses upp av det riktade ljuset. Vägglamporna på den andra muren framför huset är riktade neråt för att förstärka den dämpade framtoningen. 

 

One thought on “Fokus på entrén del 1

  1. Hej! Det här är en kommentar.
    Gör så här om du vill radera en kommentar, logga in och visa kommentarerna till inlägget. Där kan du välja om du vill redigera eller radera dom.

Comments are closed.

Comments are closed.